Amasya’da Dolu Afeti

Merzifon Kaymakamından Dolu Hasarı Önleme Çalışmalarına Ziyaret

Amasya’da 24-25 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen şiddetli dolu yağışı Suluova ve Merzifon ilçelerimizde ki toplam 53 köyümüzde tarım arazilerinde ekili ürünler üzerinde hasara yol açtı.

Tarımda yaşanan bu zor süreçte, hasada çok kısa bir süre kalması, üreticilerimizin çıkan mahsüle umutlanarak borçlanması, tohum, gübre, mazot gibi girdilerin yüksek maliyetlerde olması ve yılın çok yağışlı geçmesiyle beklenen yüksek verime umutlanan çiftçilerimiz, beklenmeyen bir durumla karşılaşmış son yılların en büyük afeti olan dolu yağışıyla 53 köyün tarım arazisinde yaşanan büyük hasardan dolayı üreticilerimiz mağdur olmuştur.

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak bünyesindeki Tarım Makine Parkında gerekli tarımsal alet ve ekipmanların olmasına rağmen hasarın çok geniş bir arazide olması nedeniyle üreticinin mevcut arpa ve buğday ekimlerinin kısa zamanda ot sılajına dönüştürülmesi için kendinden yürür ot sılaj biçerdöver kiralayarak zamanı geçmeden Tarsim dolu hasar sigortası tespiti bitirildikten sonra biçimlere başlanacaktır.

Merzifon Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla birliğin Tarım Makine Parkını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Bey bölgede tarımsal alanda çok ciddi anlamda dolu zararı olduğunu devlet olarak tüm çiftçilerimizin yanında olduklarını, mağdur olan üreticilere yapılacak her türlü zararı önleme faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.