Mısır Ekim Makinemiz Ekim Sezona Başladı

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde tarım makineleri ortak kullanma parkında bulunan 6 Sıra Gübreli Pnömatik ekim makinemiz ayçiçeği ve mısır ekimi sezonuna üye üreticilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda Nisan ayı itibari ile ekime başlamış bulunmaktadır.

Ülkemiz tarımında modern tarıma geçme konusunda Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üye üreticilerine öncülük yapmaktadır. Amacımız üreticilerimizin hayvan besleme konusunda en önemli girdilerinden bir tanesi olan silajlık mısırlarımızın ekimleri sırasında yakıt, zaman ve sermaye tasarrufu sağlamak, işçilik maliyeti ve tohum israfını önleme konularında, ortak makine kullanma kültürünü geliştirme amacıyla bölgemizde yeni bir anlayış başlatmış bulunmaktayız.








Ekim makinemizin özellikleri:

Pnömatik olup tek deneli ve gübreli ekim yapabilmektedir,

6 sıralı ekim özelliğine sahiptir,

4.20 m iş genişliği vardır,

Direkt anıza ekim yapabilir,

Hassas ekime müsaittir.

Avrupa da başarıyla yürütülen makine kooperatiflerinde olduğu gibi bölgemizdeki üreticilerimizin de tasarruf etmiş oldukları öz kaynaklarının makine alımlarında değil işletmelerinde diğer ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanımını sağlama, yaşam kalitelerini iyileştirme ve hayvan sayılarını artırarak işletmelerinin büyütülmesine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Atalarımızdan bir söz:

“İyi ekim anızından belli olur.”