2019 Süt Denetleme Formlarımız

Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği, üyelerimiz için 2019 yılı düzenlenen Süt Denetleme Formlarını birlik tankçıları aracılığıyla dağıtmaya başladı.

Üreticilerimizin buzağı desteklemelerinden faydalanabilmeleri için denetleme formunu doldurmaları gereklidir. Aksi taktirde, Buzağı Desteklemesi soy kütüğü farkı olan +150 TL miktarındaki destek bedeli ve pedigri kaydı alabilmeleri mümkün olamayacaktır. Üreticilerimizin söz konusu desteklemeden faydalanabilmeleri için denetleme formlarının yanı sıra, Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye olmaları, ırkı ırkına suni tohumlama yaptırmaları, yılda en az 6 ay süt defteri doldurmaları ve ayda bir defa işletmedeki anaç hayvan sayısını 2/3’üne sağım toplamları her ay farklı olacak şekilde süt litresi yazılarak doldurulmaları gerekmektedir.

Üreticilerimiz Birliğimiz tarafından dağıtılan süt defterlerine ellerinde bulunan hayvanların verdiği süt miktarını periyodik ve düzenli olarak işleyerek ve hayvanlarla ilgili diğer bilgileri doldurarak “Ulusal Havyan Kayıt Sistemi” ne doğru ve güvenilir veri sağlamakta, böylelikle sadece kendi işletmelerinin geleceğine değil aynı zamanda ülkemiz hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Süt defteri doğru olarak kullanıldığında ve verilerin zamanında işlenip güncellendiğinde :

İşletmede bulunan çok kaliteli ve vasıflı hayvanların tespiti sağlanabilmekte

İşletmede bulunan tüm hayvanların ana baba verim kayıtları da bilinmekte

Doğan dişi danalar için Damızlık Belgesi (Mavi Belge) alınabilmekte

Hayvancılık teşviklerinden daha yüksek miktarda faydalanma olanağına kavuşabilmekte

Hayvanların doğum ve laktasyon dönemleri kontrol edilebilmekte

Satış,kesime gönderme,ölüm vb. nedenlerle sürüden ayrılma ile sürüye dahil olma gibi tüm hayvan hareketlerinin kontrolü sağlanabilmekte

İşletmede elde edilen gelirlerin kontrolü sağlanabilmektedir

Üreticilerimiz ; kendilerine bildirilen tarihlerde,24 saat içerisinde gerçekleştirdiği sabah ve akşam sağımlarında her inekten elde ettiği süt miktarını süt kayıt defterinin ilgili sayfasına yazarak ay sonunda birliğe göndermelidir.

Ülke hayvancılığımız içinde yer alan ıslah çalışmalarını ve birliğimiz tarafından yapılan süt ölçümlerini önemli bir faaliyet olarak görmekteyiz.