Amasya İli Kadın Kooperatifleri Ziyareti

Amesia Gıda ve Arı Kadınlar Kooperatifi’nin faaliyetlerini yerinde görmek amacıyla Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Mustafa ÖRGÜT, Toprak Kadın Kooperatifi, Karınca Kadın Kooperatifi, Taşova Kadın Kooperatifi, Mer-Zen Kadın Kooperatifi, Misket Eller Kadın Kooperatifi ve Kadıneli Kooperatifi temsilcilerinden oluşan bir heyet 03.02.2023 tarihinde birliğimize ziyaret gerçekleştirmişlerdir.

Kadın girişimci ziyaretçilerimiz, birliğimiz Reşat ALTINKAYA toplantı salonunda Birlik Başkanımız Güner ASLAN, Arı Kadınlar Kooperatifi Başkanı Medine ALKOÇ ve Amesia Gıda ekibimiz tarafından ağırlanmışlardır.

Amasya ilinde kurulmuş olan 14 kadın kooperatifimizin kırda ve kırsalda üretim yapan diğer kadınlara örnek olmaları, geçmişten günümüze bölgemiz insanlarının kültürel hafızalarını, tarımsal ürünlerinin ve el sanatlarının gelecek nesillerimize aktarılması gerekmektedir.

Bir kadının kooperatifleşerek ürettiği ürünü pazarlayabilmesi günümüzde bu zorlu mücadele içinde, sadece maddi açıdan değil, bireyin sosyal gelişimi açısındanda büyük önem taşımaktadır.

Günümüzde ve gelecekte ülkemizin her alanda üretime ihtiyacı vardır. Bu açıdan bakıldığında üretimdeki en temel sorun pazarlama alanında yaşanmaktadır. Markalaşma, tanınırlık ve tanıtma ürün hikayesi, ürünün geçmiş tarihi, paketleme, hijyen, üretimin kodlandırılması, ambalajlama, kargolama, ürünün maaliyetlendirilmesi ve tüketiciyle buluşturmakta yaşanan zorluklar ve buna benzer bir çok sorun sayılabilmektedir.

Bu nedenle biz Amesia ailesi olarak Amasya DSYB liderliğinde bölgemizde kurulan tüm kadın kooperatiflerimize gerek eğitim verilmesi, gerek geçmişten gelen deneyimlerimizin paylaşılması ve gerek hammadde sağlayarak veya alımı yapılarak bu zorlu mücadelede ortak hareket etme kararı alınmıştır.

Bu süreçte diğer bir konu olan ambalaj temini, ürün alımı, yeni ürünler yapımı, bu ürünlerin son tüketiciye ulaştırılması ve pazarlanması kısmında ihtiyaç duyulduğunda Amesia öncülük yapacaktır.

Gelecekte kurulan ve kurulacak olan tüm kadın kooperatiflerimizle beraber elbirliği yaparak; ülkemizde Amasya ilinin önemli bir üretim şehri olduğunu, teknolojiden yararlanılarak, kırsalda doğayı bozmadan tarımsal üretimimizi her alanda geliştirmek, kaliteli ve katmadeğerli ürünler üreterek başarıyı yakalamak temel önceliğimizdir.

Katılımcı tüm kadın kardeşlerimize,bu zorlu mücadelelerinden dolayı kendilerini tebrik ediyor; ülkemizde ve ilimizde kurulması düşünülen diğer tüm kadın kooperatiflerinede örnek olmalarını temenni ediyoruz.

Saygılarımızla, Amesia Gıda...