Amasya DSYB Kağnıcı Süt Evi

Amasya DSYB olarak sütün yerinde soğutulması çalışmalarımız kapsamında 96 adet süt evlerimizden biride Gümüşhacıköy ilçesinin Kağnıcı köyünde bulunmaktadır. Kağnıcı köyünde yerinde soğutularak süt alımı çalışmalarına 07.06.2010 tarihinde başlanılmıştır. Süt evimizde bir sigortalı bayan çalışanımız görev yapmaktadır. Düzenli olarak 32 üreticimizin üretmiş oldukları sütler sabah ve akşam süt evine teslim edilmektedir. Köyde süt üretimi yıllık/gün ortalama 1000 - 1500 litredir.

Kağnıcı Köyü, Amasya merkeze 90 km., Gümüşhacıköy’e 20 km. uzaklıktadır. Kağnıcı köyü, 1260 m. rakımı ile yüksek, ormanlık bir alanda bulunmakta ve zengin bitki örtüsüne sahiptir. Köyün geçimi tarım ve hayvancılığa bağlıdır. Dağlık ve ormanlık alanlarda, doğal ortamlarda yetişen alıç, kızılcık, armut, dağ elması ve kuşburnu meyveleri ayrıca bulunmaktadır.

Bölgede sütün yerinde soğutulması faaliyetlerimiz sayesinde geçmişte yaşanan sütün pazarlanmasındaki sorun ortadan kaldırılmış ve üreticilerimizin işletmelerinde istikrarlı büyüme sağlanarak, süt sığırcılığına bir meslek gözüyle bakılması sağlanmıştır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”