Amasya Valisi Ziyareti

Amasya Valisi Osman Varol 14.05.2018 tarihinde Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Merzifon Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE, Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zekeriya ŞEKER, Merzifon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Celal EKER ve Birliğimiz Yön.Kur.Bşk.Güner ASLAN tarafından karşılanan Vali Osman VAROL’a, Amasya DSYB merkezindeki tesisleri ziyaret ettikten sonra, Birlik toplantı salonunda bir sunum yapıldı. Sunumda, Amasya DSYB, faaliyetleri ve bünyesinde kurulmuş olan Amesia Şirketi hakkında bilgiler verildi.

Güner ASLAN konuşmasında, “Birliğimiz 1998 yılında kurulmuş olup, kuruluş amacı hayvan ıslahıdır. Tüm faaliyetlerimiz, Birliğimize üye üreticilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak aynı zamanda üreticilerin ortak düşünceleriyle verilen kararlar doğrultusunda yürütülmektedir. Kuruluşumuzdan bugüne hayvan ıslahı kapsamında yapılan suni tohumlama ile birlikte süt toplama ve pazarlama faaliyetlerimiz gelişerek devam etmektedir. Ayrıca, üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak Çiftliğim Satış Mağazası açılarak her tür hayvancılık ve tarım ekipmanı temin edilmektedir. Birliğimiz bünyesinde kurulan Amesia şirketi yoluyla, Amasya DSYB üyeleri ve ailelerinin, kendi yörelerinde ve kendi olanakları ile ürettiği doğal ürünlerin doğru yöntemlerle pazara sunulması ve kırsalda yaşayan aile bütçelerine sağlanan katkının yanında ülkemiz insanlarının kaliteli ve güvenilir yöresel lezzetlere daha kolay erişimi mümkün olmuştur. Tüm bu faaliyetlerin bir kadın kooperatifi yoluyla yapılması, kırsalda kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlamıştır. 2016 yılında faaliyete geçen Silaj Paketleme ve Tarım Makinaları tesisimiz ve kaba yem bitkisi yetiştiriciliği hayvancılık ve tarım açısından çok önemli bir faaliyet olup, bu alanda yapılan çalışmalar bölgesel gelişmeye büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Daha sonra, Amasya DSYB’nin Merzifon’a bağlı Yolüstü Köy’ünde bulunan Silaj Paketleme ve Tarım Makinaları tesisi ziyaret edildi. Tesiste bulunan silaj paketleme sistemi ve tarım makinaları ile sistemin işleyişi hakkında bilgi verildi.